RUNFORESTRUN trailrun evenement nieuwe stijl

Laatste update: 26 augustus 2020 00:00

Op zaterdag 29 augustus vindt sinds de lockdown het eerste trailrun evenement van RUNFORESTRUN weer plaats in de gemeente Borger/Odoorn.

Drie van de maandelijks RUNFORESTRUN trailrun evenementen heeft evenementenbureau adam&events uit Gieten moeten cancelen als gevolg van de Corona maatregelen. 

Het was evenals voor alle andere evenementen organisatoren flink schrikken en nu nog een flinke aderlating toen evenementen niet meer toegestaan werden. De drie evenementen van adam&events staan garant voor een groot deel van de omzet van het evenementenbureau, mede door de populaire cross triathlon. Gelukkig doneerden een groot aantal trouwe deelnemers het inschrijfgeld aan de organisatie in de hoop dat de evenementen over een tijdje weer terugkeren. Daarnaast heeft de organisatie geld terug gegeven waar dit verzocht werd, kortingscoupons verstrekt en nemen bijna 300 deelnemers van gecancelde evenementen gratis deel aan de trailrun van aankomend weekend.

"We hebben natuurlijk ons concept volledig onder de loep genomen" aldus Winfried Bats, eigenaar van adam&events. "Ons geluk is dat we evenementen in de buitenlucht, meestal met geen wedstrijdelement en zonder publiek organiseren. We stonden er al om bekend dat we relaxte events neerzetten waar de lopers veel ruimte om zich heen hadden, Die ruimte is nu in feite alleen maar groter geworden".

De grootste verandering is dat de deelnemers een persoonlijke aanmeldtijd ontvangen op basis van de eigen geschatte gemiddelde snelheid die zij bij de online aanmelding hebben opgegeven. Deze persoonlijke aanmeldtijd heeft een interval van 15 seconden en de deelnemers starten op volgorde van snelheid. "In theorie wordt de ruimte tussen deelnemers steeds groter naar gelang de tijd duurt maar we zullen in de praktijk een poging moeten wagen" aldus Bats. "Naast de vijftien seconden interval zijn ook de verzorgingsposten aangepast".

Begin juli had Bats als eerste evenementenorganisatie in Nederland een pilot willen organiseren voor 250 deelnemers maar de veiligheidsregio Drenthe en een gemeente durfden dit ondanks de ruimte in de wetgeving en de grondige voorbereiding die er was niet aan. "Dat was een gemiste kans om te innoveren en te leren. Men was er duidelijk nog niet klaar voor maar we kijken nu vooruit naar de toekomst. Wij hebben er natuurlijk ook belang bij dat ons evenement waar honderden deelnemers aan deelnemen goed verloopt. Als wij het niet goed uitvoeren bepaalt dat het beeld van vergunningverleners. Met de ervaring van het eerste evenement verbeteren we ieder volgend evenement. Vanaf augustus organiseren wij namelijk weer maandelijks een trailrun evenement. En daarmee zijn wij gezegend. Veel evenementen organisatoren verkeren in nood en dat is heel zuur".    

De online inschrijving is gesloten. Vragen naar of verschijnen voor een startbewijs of daginschrijving heeft geen zin meer.

Meer info:

www.runforestrun.nl/hondsrug
www.facebook.nl/trailrunforestrun

Foto: Martin Knegt
 

Nieuws in Gieten

Meer nieuws