Opening Jonge Ouders en Kinderen Café in Gieten

Laatste update: 20 mei 2016 10:48
Vrijdag 27 mei opent het JOK café haar deuren. Het JOK café is dé plek voor zwangeren en jonge ouders om elkaar te ontmoeten en informatie kunnen krijgen over zaken rondom zwangerschap en kinderen.

Vrijdag 27 mei opent het  JOK café haar deuren. Het JOK café is dé plek voor zwangeren en jonge ouders om elkaar te ontmoeten en informatie kunnen krijgen over zaken rondom zwangerschap en kinderen.

 

Margé Nijhuis heeft het JOK café opgezet. “Toen ik 6 jaar geleden in het dorp kwam wonen was onze oudste zoon net 2 jaar geworden. Ik viel in een gat omdat ik niemand kende: ik zat met vragen rondom de opvoeding en had graag andere jonge ouders getroffen om daarover te praten. Ook had ik graag speelvriendjes voor mijn kindje gehad. Ik miste een centraal punt in het dorp waar ik informatie kon krijgen over opvoeding, zwangerschap, borstvoeding en alle andere zaken die jonge ouders zoal bezig houden”.

Het JOK café biedt dit centrale punt: éénmaal per maand kunnen zwangeren en jonge ouders met kinderen elkaar ontmoeten aan de Brink 20 in Gieten. Een hulpverlener van het consultatiebureau, Centrum voor Jeugd en Gezin, Impuls welzijnswerk, verloskundige en/of lactatiekundige zal aanwezig zijn om vragen te beantwoorden. Met medewerking van de bibliotheek is een boekenplank met interessante informatie te vinden.
Elke maand staat een thema centraal waarover een plaatselijke professional zal vertellen. Onderwerpen als communiceren met babygebaren, opvoeden vanuit vertrouwen, borstvoeding en gezonde voeding voor kinderen, maar ook draagdoeken, babymassage én een verwen-ochtend voor mama’s staat op het jaarprogramma.

 

Vrijdag 27 mei om 10 uur wordt het Jonge Ouders en Kinderen Café op feestelijke wijze geopend door wethouder Harry Dijkstra aan de Brink 20 te Gieten.

 

Nieuws in Gieten

Meer nieuws