Boomkroonpadcross

Laatste update: 12 november 2018 00:00

Op zondag 25 november vindt voor de 4e keer de Boomkroonpadcross in Drouwen plaats. 

Deze cross wordt door de 3 samenwerkende loopgroepen van Grolloo (SGO), Gieten (loopgroep Gieten), Gasselte (Vomos) georganiseerd en is de tweede loop van het UNESCO Geopark Hondsrug Crosscircuit 2018. De route is geheel onverhard. De start is bij het Boomkroonpad en gaat over stille bospaadjes en zandpaden in het mooie Gieterbos én dit jaar over 2 uitdagende zandbulten van het Gasselterveld. Voldoende uitdaging voor jong en oud, ervaren en minder ervaren lopers. De wedstrijd is voor  lopers vanaf 12 jaar. De afstand is 4,7 km voor junioren en de volwassenen kunnen kiezen tussen 4,7 km en 9,3 km.  Voor de junioren die de 4,7 km wedstrijd hardlopen en volwassenen die wedstrijd 9,3 km lopen is er een prijs beschikbaar gesteld voor de snelste jongen/meisje en man/vrouw door het Resort Hof van Saksen. 

De wedstrijd is geschikt voor alle beginnende en gevorderde hardlopers vanaf 12 jr. en start om 11:00 uur. Inschrijven is tussen 9:45 en 10:45 mogelijk in het Bospaviljoen De Woudstee, Steenhopenweg 4, 9533 PN Drouwen. Inschrijven kost €3,00. Alle deelnemers ontvangen na afloop van het Bospaviljoen De Woudstee een flesje drinken.

De uitslagen tellen mee voor het totaal klassement van het circuit. Voor alle leeftijd categorieën zijn er mooie prijzen te winnen. Voor de deelnemers die niet in de prijzen vallen in dit klassement maar wel  minimaal 5 keer zijn gefinisht worden er dit seizoen vele aanmoedigingsprijzen verloot. 

Klassement

Er wordt een klassement opgemaakt over de 6 crossen. Voor de senioren en masters (M/V) is dit over de 4 beste lopen en voor de junioren over de beste 3 lopen. De prijzen worden beschikbaar gesteld door Joytime Outdoor Grolloo, De Hondsrug UNESCO Global Geopark en Run2Day Assen.

Jubileum

Vanwege het 5 jarig jubileum worden er vele aanmoedingingsprijzen beschikbaar gesteld door ondernemers in onze regio.  Iedereen maakt kans op 1 van deze vele prijzen door 5 van 6 loopjes mee te doen. Kijk voor meer informatie hierover op de website. www.dehondsrug.nl/crosscircuit/

 

 

Nieuws in Gieten

Meer nieuws