4e editie van het Unesco Geopark Hondsrug Crosscircuit

Laatste update: 29 januari 2018 00:00

Op zaterdag  10 februari wordt de 4e editie van de 3 meren cross gehouden. Deze cross, de 5e in een serie van 6 van het Unesco Geopark Hondsrug Crossciruit, wordt georganiseerd door Loopgroep Gieten.

Inmiddels heeft de organisatie ruim 800 deelnemers over 4 crosslopen mogen ontvangen. Hieruit blijkt dat de sporter het concept waardeert: laagdrempelig, dus zowel voor de beginnende alsook voor de gevorderde loper. Uitdagende routes, volop natuurbeleving én lage inschrijfkosten. 

Om 14.00 uur vindt de start plaats op de oude spoorlijn nabij Eexterhalte. Bospaden, zandpaden, steile heuvels, een heideveld én 3 meren (het Sekmeer, het Jonkerszandgat en het gat van Homan Free):  dat zijn de ingrediënten voor deze uitdagende, maar mooie route. 

Voor de jeugd van 12 tot 18 jaar is een route van ongeveer 4 kilometer uitgezet. De overige lopers kunnen kiezen uit 4 of 7,8 kilometer. Op 10 februari liggen bij de finish 4 prijzen klaar: voor de snelste volwassen dame en heer én voor de snelste junior dame en heer. De dagprijzen voor de snelste volwassene man/vrouw worden beschikbaar gesteld door PéGéCafé uit Gieten.

Vanaf 12.30 uur kan men zich inschrijven bij Snackkiosk Eexterhalte aan de Stationsstraat 60 in Eext. Het inschrijfgeld bedraagt € 3,00 en na inlevering van het startnummer staat er bij de kiosk een kom soep voor je klaar. 

Op zaterdag 17 maart is de afsluitende loop van het Geopark Hondsrug crosscircuit: de Kleine Moere cross. Direct na afloop hiervan zal het eindklassement van het circuit bekend worden gemaakt en weten we wie er met de prijzen naar huis gaat. 

Informatie over de 3 merencross en over het Unesco Geopark Hondsrug Crosscircuit is te vinden op de website van het Geopark de Hondsrug.

 

Foto: Zeger Zeilemaker

 

 

Nieuws in Gieten

Meer nieuws