ToerFietsClub Gieten

Gieten staat bekend als “wielerdorp bij uitstek, op de flanken van de Drentsche Hondsrug”. De prachtige omgeving is een waar mekka voor fietsliefhebbers.

Gieten staat bekend als “wielerdorp bij uitstek, op de flanken van de Drentsche Hondsrug”. De prachtige omgeving is een waar mekka voor fietsliefhebbers.

Het is dan ook niet vreemd dat hier de Toer Fiets Club Gieten en omstreken zetelt. De club is opgericht in april 1983 en telt inmiddels ruim meer dan 200 leden voornamelijk uit Gieten en de dorpen eromheen, maar ook elders uit het land.

De vereniging is aangesloten bij de Nederlandse Toerfiets Unie (NTFU). Een landelijk overkoepelende organisatie, waarbij verenigingen en stichtingen zijn aangesloten, die zich tot doel stellen het sportieve en recreatieve toerfietsen te bevorderen.

Per fiets beleef je de omgeving op z ’n best! Je geniet van de natuur, de hellingen in het landschap en ontdekt zo de mooiste plekken. Natuurlijk kan dat alleen, maar samen met anderen fietsen is zeker zo leuk. Bij de Toerfiets Club Gieten kun je op bijna elke leeftijd, op bijna iedere fiets en met iedere snelheid aan je trekken komen.

De vereniging heeft dan ook vier afdelingen:Toerfietsen, Jeugd, Recreatief fietsen en Mountainbiken

De binnen de vereniging verantwoordelijke commissies organiseren jaarlijks een aantal eendaagse en meerdaagse tochten, waaronder de C1000 Abbas Aa en Hunze fietstochten (30, 50 en 125 km), Drenthes Mooiste in samenwerking met andere Drentse Verenigingen, de Tegelhuys Gieten, Profile en de Rabobank Noord-Drenthe ATB Tocht en de avond fiets driedaagse Gieten.

Ook is het voor iedere afdeling mogelijk om naast de wekelijkse trainingen, tochten en door de vereniging georganiseerde evenementen mee te doen aan tochten en evenementen elders. Bij verder weg gelegen evenementen wordt gebruik gemaakt van de “Tegelhuys” fietswagen waarmee 16 fietsen kunnen worden vervoerd.

ToerFietsClub Gieten


Gieten