Warme Run Forest Run Cross Triathlon

Laatste update: 11 juli 2017 00:00

Op zondag 9 juli vond rondom het Gasselterveld de eerste RUNFORESTRUN Cross Triathlon plaats. 

De ruim 300 deelnemers kregen het door het mooie weer en het zware parcours flink voor de kiezen. De deelnemers waren het er unaniem over eens: de natuur is prachtig, net het buitenland, en het evenement is een aanvulling is voor de groeiende (cross)triathlonsport.

De deelnemers zwommen in het blauwe water van de voormalige zandafgraving Zeldenrust bij Gasselte, legden aansluitend het noordelijk deel van de MTB Route Gieten af en sloten het multisport parcours af met een voor de meesten zeer pittige trail dat deels over de MTB route loopt. 

In goed overleg met Staatsbosbeheer en de Gemeente Aa & Hunze werd het evenement op deze locatie georganiseerd. Sinds dit jaar heeft het Gasselterveld deels een recreatieve bestemming. Er wordt normaal gesproken afgeraden buiten het afgebakende zwemgedeelte te zwemmen. Alleen door adequate veiligheidsmaatregelen kon dit evenement georganiseerd worden. De zwemmers van dit evenement werden beveiligd door duikteams van VGDiving uit Wildervank en kajakkers van kanovereniging de Futen Zuidlaardermeer.

 

Uitslagen zijn terug te vinden op runforestrun.nl/uitslagen

Foto: Flip Slik

Nieuws in Gieten

Meer nieuws