Updiggin' zoekt deelnemers voor voorstelling

Laatste update: 21 juli 2017 00:00

Impuls Welzijn Aa en Hunze en Updiggin’ nodigen inwoners van de gemeente Aa en Hunze en omgeving uit om samen een korte voorstelling te maken.

Deze voorstelling zal vrijdag 24 en zaterdag 25 november 2017 te zien zijn voorafgaand aan het cross-over rockconcert Updiggin’. Op donderdag 14 september 2017 is een informatie bijeenkomst in het multifunctioneel centrum De Badde in Annerveenschekanaal voor geïnteresseerden.

Het initiatief tot dit project komt van de muzikale vertelling Updiggin’. Een voorstelling die zich afspeelt in Afrika en gaat over het overbruggen van tegenstellingen tussen mensen. “Overal waar Updiggin’ speelt, vragen we aan bewoners om een eigen voorstelling te maken en te spelen. Hoe diverser de samenstelling van de lokale groep spelers, qua leeftijd, afkomst, cultuur en kunstbeoefening, hoe verrassender het resultaat. Uitgangspunt is dat iedereen meedoet of laat zien, met dat wat hij/zij al kan.”, aldus artistiek leider Anne van Slageren. Zowel in hun eigen voorstelling, als met dit initiatief tot een lokaal gastprogramma, wil Updiggin’ een boodschap verspreiden van verbinding en gelijkwaardigheid. 

Verbinding in Annerveenschekanaal

In de gemeente Aa en Hunze focust Updiggin’ zich op de verbinding tussen inwoners van de gemeente en omgeving. “Laten we naar elkaars verhalen luisteren, elkaar leren kennen. Met kunsten kan dat heel goed, want dan leren we elkaar van een andere kant kennen”, aldus de artistiek leider van Updiggin’. 

Een voorstelling maken in acht weken

In acht avonden (acht weken) maakt Frank Odijk samen met lokaal talent een voorstelling van 20 tot 30 minuten. Updiggin’ voerde het concept met lokale voorstelling al in het najaar 2016 met succes uit op verschillende plaatsen in de provincie Groningen en toert dit jaar door de provincie Drenthe. Waaronder dus ook in Annerveenschekanaal, met een uitvoering in MFC De Badde. De voorstellingen staan gepland voor vrijdag 24 en zaterdag 25 november.

Wil je meedoen?

Doe je aan dans? Maak je muziek? Zing je? Acteer je? Maak je beeld? Of iets anders? Lijkt het je leuk om twee keer op te treden in het voorprogramma bij een professionele theatervoorstelling? Dan kan je je aanmdelden voor het lokale programma bij Updiggin’ Aa en Hunze. Deelname is gratis.

Repetities en eerste bijeenkomst

De repetities starten op donderdag 21 september en vinden elke donderdagavond van 19.00 tot 21.30 uur plaats in MFC De Badde. Op donderdag 14 september 2017, vanaf 19.00 tot 20.00 vindt in MFC De Badde een informatiebijeenkomst plaats over het project, waarbij alle geïnteresseerden van harte welkom zijn.

Aanmelden

Wil je je opgeven voor dit project, wil je je aanmelden voor deze bijeenkomst of heb je een vraag? Neem dan contact op met de programma-coördinator, Colinda Feijth-Gerrits: colindagerrits@hotmail.com / 06 – 29 137 200. Informatie over Updiggin’ is te vinden op de website www.solaceiguess.com en social media (zie de links op de website).

 

Foto: Joyce Nénnet.

 

Nieuws in Gieten

Meer nieuws