Unesco Geopark Hondsrug eerste lustrum

Laatste update: 17 juli 2018 00:00

In oktober start de 5e editie van het Unesco Geopark Hondsrug crosscircuit.  Met name door alle enthousiaste berichten van zowel deelnemers, sponsoren, vrijwilligers en organisatoren gaan ze weer een seizoen met 6 mooie crossen organiseren.

Na elk jaar peilen ze de meningen van zowel de deelnemers als ook de sponsoren. Unaniem is de mening dat er nog weer een seizoen van het Unesco Geopark Hondsrug crosscircuit moet komen. Uiteraard met kleine aanpassingen die ze van de deelnemers horen. Zo wordt het geluid bij de start verbeterd, uiteraard met respect voor de omgeving.

Het programma bestaat uit 6 wedstrijden door de mooie natuur van De Hondsrug Unesco Global Geopark. Vier van de wedstrijden in de gemeente Aa en Hunze. In de gemeente Borger-Odoorn wordt naast de Boomkroonpad cross wederom de cross in Ees georganiseerd. Alle wedstrijden zijn geschikt voor beginnende en gevorderde hardlopers vanaf 12 jr.

Vorig jaar hebben ca 1200 lopers meegedaan. De goede sfeer, omgeving en deelnamekosten van slechts € 3 per wedstrijd spreekt de deelnemers bijzonder aan. 

Voor de 5e editie gaan worden nog meer prijzen beschikbaar gesteld voor alle deelnemers die aan tenminste 5 wedstrijden van het Geopark Hondsrug crosscircuit meedoen. Dit kan een paar schoenen zijn van Run2Day Assen, sportmassage, toegangskaarten voor het boomkroonpad tot en met een tuinbon van tuinplantenkwekerij Vreugdenhil. Tevens willen ze ook graag de korte afstanden 4 a 5 km beter onder de aandacht brengen. Ook deze deelnemers kunnen kans maken op de prijzen als zij tenminste aan 5 wedstrijden meedoen.

Op zaterdag 27 oktober (om 14.00 uur) vindt de aftrap plaats van het Unesco Geopark Hondsrug crosscircuit. Loopgroep SGO organiseert dan de Boerbosloop in Rolde. Naast de Boerbosloop worden 5 andere crosslopen georganiseerd, door de loopgroepen van SGO (Grolloo), Gieten en Vomos (Gasselte).

Voor elke wedstrijd is er een wisselende dagprijs voor de snelste man/vrouw en tevens jongen/meisje. Tevens wordt er een klassement opgemaakt. Voor de senioren en masters (M/V) is dit over de 4 beste lopen en voor de junioren over de beste 3 lopen. De prijzen worden beschikbaar gesteld door Outdoor Grolloo, De Hondsrug Unesco Global Geopark en Run2Day Assen.

Agenda: 2018-2019

Zaterdagmiddag            27-10-2018Rolde

Zondag ochtend          25-11-2018 Drouwen  

Donderdagochtend          27-12-2018Gasselte

Zondagochtend              13-1-2019          Ees

Zaterdagmiddag            9-2-2019         Gieten

Zaterdagmiddag            23-3-2019        Grolloo, tevens afsluiting seizoen en klassement. 

 

Informatie 

Voor actuele informatie over de wedstrijden: raadpleeg vanaf september de website van het De Hondsrug Unesco Global Geopark

dehondsrug.nl/crosscircuit/

of Facebook facebook.com/geoparkhondsrugcrosscircuit

 

Foto: Zeger Zeilemaker

 

 

Nieuws in Gieten

Meer nieuws