RUNFORESTRUN viert 5 jarig bestaan

Laatste update: 26 maart 2019 00:00

De RUNFORESTRUN trailrun evenementen van adam&events uit Gieten bestaan dit jaar 5 jaar. In 2014 werd de eerste RUNFORESTRUN trailrun van Drenthe georganiseerd door Winfried Bats met zijn bedrijf adam&events.

 Inmiddels wordt er bijna maandelijks een trailrun evenement door deze organisatie georganiseerd waarvan het merendeel plaatsvindt in Drenthe. De hardloopevenementen lokken jaarlijks duizenden sportievelingen uit heel Nederland naar Drentthe om te genieten van de natuur. Dit jaar viert RUNFORESTRUN het vijfjarig bestaan met de aankondiging van een nieuwe trailrun in Drenthe: de RUNFORTESTRUN Hondsrug.

Op zaterdag 31 augustus wordt de eerste editie van de RUNFORESTRUN Hondsrug georganiseerd vanaf Terras Restaurant Poolshoogte. Voor de eerste keer zal in dit gebied  langere trails van 13, 26 en 43 kilometer worden aangeboden. De organisatie heeft deze periode gekozen omdat de heide dan in bloei staat. "We keken eigenlijk al vanaf het begin naar dit gebied als optioneel trailgebied maar hadden de focus eerst gelegd op andere evenementen. Na 5 jaar vonden we het tijd worden dat er ook een lange trail in dit gevarieerd gebied zou komen. Onze trailrunners kennende zullen hiervan smullen" aldus Winfried Bats, bedenker van de RUNFORESTRUN trailruns.

Net als bij alle evenementen zal een SPORT4NATURE bedrag van €2,50 gedoneerd worden voor iedere deelnemer aan een lokaal natuurproject. Ook SPORT4NATURE bestaat 5 jaar en is opgezet door adam&events. In 2019 hoopt de organisatie na vijf jaar een totaalbedrag van €50.000 aan donaties te kunnen bereiken.

De RUNFORESTRUN Hondsrug trail zal georganiseerd worden in boswachterij Exloo en Odoorn. Ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan ontvangen alle deelnemende trailrunners een RUNFORESTRUN muts voor de dan aankomende wintermaanden wanneer er veel trails worden georganiseerd.

In de komende weken wordt de inschrijving geopend. De RUNFORESTRUN evenementen worden ondersteund door de Provincie Drenthe.

Foto: Tinus Knegt

 

Nieuws in Gieten

Meer nieuws