Beachtoernooi Gieten

Laatste update: 8 mei 2018 00:00

In 2007 is Stichting Zomeractiviteiten Gieten begonnen met de organisatie van het Beachtoernooi. 

Hiervoor heeft zij medewerking gevraagd aan Handbalvereniging Hazewind, Volleybalclub Oostermoer en Voetbalvereniging VV Gieten. 

Het eerste jaar was een pilot jaar op het bedrijventerrein in Gieten. Dit werd een doorslaand succes. Er werd besloten het jaar daarna uit te wijken naar het evenemententerrein naast het Gemeentehuis in Gieten, pal in het centrum. Dit bleek een schot in de roos. 

Op dit evenemententerrein wordt een spectaculair zandstrand aangelegd. Met dranghekken en lint wordt het terrein ingericht en de velden aangelegd. Er staan diverse tenten waar de deelnemers en hun spullen bij eventueel slecht weer kunnen schuilen. Tevens is er een gedacht aan catering en een terras waar deelnemers en publiek onder het genot van een drankje het toernooi kunnen beleven.

Bij alle onderdelen worden de competities zowel in een recreanten en gevorderden poule ingedeeld. Ook is er een competitie voor de jeugd op zaterdag overdag. De voorrondes van het toernooi zijn van dinsdag t/m vrijdag, waarna de finale avond plaatsvindt op de zaterdag. Het toernooi wordt feestelijk afgesloten met muziek.

In 2016 deden 46 handbalteams mee, 12 voetbal teams en met volleybal 56 teams (4 tegen 4) en 16 teams (2 tegen 2). Iedere avond komen vele belangstellenden de sportieve verrichtingen bekijken. Deze teams komen niet alleen uit Gieten, er hebben teams meegedaan uit Groningen, Zwolle, Twente etc. Ieder jaar rond december begint men teams te vormen en rond februari melden de eerste teams zich al weer aan.

Helaas wordt beachvoetbal dit jaar niet opgenomen in het programma. In de afgelopen jaren is gebleken dat teams niet staan te springen om mee te doen. De organisatie moest erg veel moeite doen om teams binnen te halen, in tegenstelling tot handbal en volleybal. Ook vonden de voetballers het spel erg hard. De kans op blessures was hierdoor te groot.

Voor de jeugd van VV Gieten gaat het onderdeel wel door op de zaterdag.

 

Stichting Zomeractiviteiten Gieten

Holtwal
9
9461Jp Gieten

Tel.: 06-46046502
www.szgieten.nl

Nieuws in Gieten

Meer nieuws