‘3 meren cross’ Gieten viert lustrum

Laatste update: 29 januari 2019 00:00

Zaterdag 9 februari a.s. organiseert Loopgroep Gieten voor de 5e keer de ‘3 meren cross’. De hardloopwedstrijd leidt de lopers langs de drie meren in het Gieter bos. 

Een prachtig natuurgebied met mooie bospaden, steile heuvels,  de oude spoorlijn en een heidegebied. De route is ten opzichte van vorig jaar vernieuwd. Na de start rennen de lopers enkele honderden meters over de oude spoorlijn,  en smallere bospaden  om vervolgens enkele pittige klimmetjes door het zand  te maken.

De volwassenen kunnen kiezen voor 1 ronde van 4,6 of 2 ronden van totaal 8,8 km. De junioren lopen 1 ronde van 4,6km. Voor de snelste Junior M/V (4,6km) en volwassene M/V (8,8 km)  worden prijzen beschikbaar gesteld door Autobedrijf Rob Boerema, Sportmassage Eext en PégéCafé.

De ‘3 meren cross’ de 5e cross  van het UNESCO Geopark Hondsrug Crosscircuit. De laatste cross van dit eerste lustrum  wordt gehouden op 23 maart in Grolloo. Daar wordt het klassement over 6 wedstrijden opgemaakt. Ook worden daar meer dan 20 stimuleringsprijzen uitgereikt.  Momenteel zijn er 150 deelnemers die hier kans op maken.   

Op 9 februari kun je je inschrijven vanaf 12.30 uur tot 13.45 uur bij Snackkiosk Eexterhalte, Stationsstraat 60 in Eext. Het startsignaal klinkt om 14.00 uur. Na afloop krijg je tegen inlevering van je startnummer een zogeheten soepmunt. Bij de snackkiosk de Eexterhalte staat de soep voor je klaar. 

Let op: er is geen kleed-/doucheruimte aanwezig.

De uitslagen tellen mee voor het totaal klassement van het circuit. Voor alle leeftijd categorieën zijn er mooie prijzen te winnen. Voor de deelnemers die niet in de prijzen vallen in dit klassement maar wel  minimaal 5 keer zijn gefinisht worden er dit seizoen vele aanmoedigingsprijzen verloot. 

Klassement

Er wordt een klassement opgemaakt over de 6 crossen. Voor de senioren en masters (M/V) is dit over de 4 beste lopen en voor de junioren over de beste 3 lopen. De prijzen worden beschikbaar gesteld door Joytime Outdoor Grolloo, De Hondsrug UNESCO Global Geopark en Run2Day Assen.

Jubileum

Vanwege het 5 jarig jubileum worden er vele aanmoedigingsprijzen beschikbaar gesteld door ondernemers in onze regio.  Iedereen maakt kans op 1 van deze vele prijzen door 5 van 6 loopjes mee te doen. Kijk voor meer informatie hierover op de website. 

Programma seizoen 2018-2019

• 3 meren cross, Gieten 14:00 uur 9-februari-2019

• Kleine Moere Cross, Grolloo 14:00 uur  23-maart-2019

Informatie 

informatie over de 3 meren cross en over het Unesco Geopark Hondsrug Crosscircuit is te vinden op de website van het Geopark de Hondsrug.

https://www.dehondsrug.nl/crosscircuit/cross-evenementen/3-meren-cross-gieten/ of facebook https://www.facebook.com/geoparkhondsrugcrosscircuit

 

Foto verantwoording: Zeger Zeilemaker / 2018

 

Nieuws in Gieten

Meer nieuws